Stop motion animatie

Elk jaar mogen wij voor onze klas iets uitkiezen uit het aanbod van kunst en cultuur. Dat kan iets zijn van dansen, muziek maken, rappen enz. En nu mocht groep 7 bezig met het maken van een stop motion animatie. We kregen hiervoor bezoek van meester Robert die, beladen met laptops, cameraatjes, klei, voorwerpjes en achtergronden, de hele klas verbouwde tot een soort studio. De kinderen moesten een verhaaltje bedenken en daar met klei poppetjes bij maken. Die poppetjes moesten heel precies neergezet worden waarna er vervolgens een foto van genomen werd. Dan de poppetjes een heel klein stukje verplaatsen en weer een foto maken. Enzovoort. Zo zijn er verschillende filmpjes ontstaan die meester Robert binnenkort naar ons op stuurt. We zijn zó benieuwd naar de resultaten!
Foto’s vindt u in het fotoalbum op onze website.