Activiteiten

Op deze pagina treft u een overzicht van al onze activiteiten. Meer weten over een activiteit? Klik dan op het plusje.

september 2018

Week tegen het pesten

Pesten. Op school, via sociale media, geniepig of juist niet... het is niet oké! Deze week, van 17 t/m 21 september, is het de Week tegen Pesten. In de klassen wordt, naast de gewone lessen om de sociale vaardigheden en de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen te stimuleren en pesten tegen te gaan, nog eens extra aandacht besteed aan dit thema.

Korfbaltoernooi

Vanmiddag laten de kinderen zich van hun sportieve kant zien op de korfbalvelden van Seolto.

Schoolfotograaf

Kam je haren, trek je leukste kleren aan en oefen je vrolijkste glimlach, want vandaag komt de fotograaf op school!

De week van de pauzehap

Als gezonde start van het schooljaar biedt Ik eet het beter het lesprogramma Week van de Pauzehap voor groep 5 t/m 8: vijf dagen met filmpjes, opdrachten en gezonde tussendoortjes voor de hele groep. Leerlingen ervaren met elkaar hoe lekker zo’n gezonde pauzehap kan zijn! Ook bewegen en op tijd ontspannen horen natuurlijk bij een gezonde start.
oktober 2018

Kinderboekenweek

Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018, die loopt van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober 2018. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Jozua Douglas, bekend van o.a. De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli. Het motto bij het thema Vriendschap is Kom erbij!

Bovenbouwavond

Vandaag mogen alle kinderen van groep 5 t/m 8 in de avond naar school komen voor een supergezellige bovenbouwavond! Ze krijgen hiervoor een aparte uitnodiging.

Start herfstvakantie

Maandag 15 oktober t/m vrijdag 19 oktober. Fijne vakantie allemaal!  
november 2018

Show wonderen van beweging

Mad Science verzorgt educatief en uitdagend science onderwijs, niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd. Ieder jaar komen miljoenen kinderen in aanraking met Mad Science en leren kinderen via Mad Science de basisbeginselen leren van wetenschap en techniek. Vandaag komen ze bij ons op school met de mini-show wonderen van beweging, om kinderen enthousiast te maken voor wetenschap en techniek!

Nationaal Schoolontbijt

Vandaag schuiven alle kinderen in de klas aan tafel voor een gezond ontbijt en voor een leuke les over de beste start van de dag. Zo leren ze op een feestelijke manier hoe belangrijk elke dag ontbijten is en wat je ’s ochtend het beste kunt eten.

Studiedag

Vandaag kruipen de leerkrachten zelf in de schoolbanken om bij te scholen. De kinderen zijn deze ochtend vrij!

MediaMasters

Of we het nu hebben over tv, internet, apps, games of smartphones: media zijn overal en iedere leerling maakt er gebruik van. Mediawijs zijn is daarom steeds belangrijker. Hoe werken media, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? MediaMasters is een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Hoe ga je mediawijs om met WhatsApp, privacy en nepnieuws? Leerlingen gaan, van 17 t/m 23 november, samen in de klas én thuis het avontuur aan en bundelen hun mediawijze krachten om MediaMissies te volbrengen.

Cijferlijsten bovenbouw

Vandaag krijgen de kinderen van groep 4 t/m 8 een overzicht mee van alle tot nu toe behaalde toetsresultaten.  
december 2018

Sinterklaasviering

Zal Sinterklaas ook dit jaar weer onze school bezoeken? Wij hopen van wel!

Archipeldictee


Kerstviering